HTML

Ars Poetica

hardcore we stand
and hardcore we will fall,
ravers coming together
time to give it you all,
just dream with me
and tell me what do you see,
forward ever backward never
raver come follow me!
UFO & Marley - Underground

Utolsó kommentek

RSS Feed

Respect

Ravernek lenni manapság

2008.02.08. 23:49 :: Fonix79

Üdv minden olvasónak! Először egy kis bemutatkozással kezdeném. Főnixként ismer a "raver-társadalom" itthon. Rave-et és happy hardcore-t 94-ben kezdtem el hallgatni a Scooter révén, aztán jött a többi híres előadó. 98-tól kicsit parkolópályára került a stílus, mivel nem jöttek már új szerzemények, az angol szcénát pedig akkor még nem ismertem. 2003-ban viszont lekerültem az 5. Neorave partyra és ezek után lelkes törzsvendéggé váltam, megismertem a uk hardcore-t is és egyre jobban besegítettem az itthoni szcéna építésébe. Dj Flatline barátom felkért társszerkesztőnek erre a blogra és én örömmel mondtam igent. Nade talán ennyi elég is belőlem.

Milyen manapság ravernek lenni? Meglehetősen ellentmondásos választ lehet erre adni. Egyrészt nem könnyű, másrészt viszont nagyon könnyű és örömmel teli. A happy hardcore abszolút nem divat napjainkban. Hogy miért? Egyrészt őrületes gyorsasága van. Az emberek sajnos önként belemerevedtek bizonyos szabályokba, miszerint nem lehet egy zene túl gyors. Tulajdonképpen saját maguknak állítanak korlátokat, de ez az ő dolguk. Másrészt a happy hardcore vidám és őszinte. Ez most egyáltalán nem menő, nem trendi. Menő dolog darknak, szenvedőnek, vagánynak, tökéletesnek (megjátszottnak) lenni, de őszintén örülni bizony nem az. Ezért aztán le is nézik a ravert, mert az ilyen dolog milyen cikis és gagyi már. Azonban ezt azért teszik, mert valahol irigyek erre az állapotra. És itt következik a kérdésre a második válasz. Igen, a raver őszintén tud örülni, őszintén tudja élvezni ezt az őszinte érzésekkel teli zenét és ha nem törődik mások véleményével, hanem a világ arcába nevet, akkor nagyon jól tudja érezni magát. Nem kell törődni a többség véleményével, hiszen ha látják, hogy te őszintén szereted azt, amit szeretsz, akkor úgy sem tudnak majd rajtad fogást találni. Szerencsére már itthon sincsenek egyedül a raverek, hiszen a Neorave partysorozatnak köszönhetően egy igen jó hangulatú társaság szerveződött. Így hát itt vagyunk, várjuk azokat, akik megcsömörlöttek már attól, ami mindig az aktuális divat, akik még emlékeznek a 90-es évekből erre az életérzésre és várjuk azokat is, akik azt nem tudták megtapasztalni, de valami őszinte és vidám közösségre vágynak. Ravers unite! :)

3 komment

Címkék: hardcore happy rave ravers neorave

A bejegyzés trackback címe:

https://ravers-unite.blog.hu/api/trackback/id/tr42331961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GabberDög 2008.02.09. 07:00:42

Teljesen egyet kell értsek Főnix barátommal, vagyis zene-testvéremmel! Szerénynek nem nevezhető személyem ugyan korábban megismerkedett már a rave, hardcore, és happy stílusokkal. A baráti körömben terjesztettem az eszmét, és lenéztek, pfújoltak miatta. Mára ezek velünk csápolnak! Így jártak! Az UK hardcore stílust annak idején, még valamikor 2000 táján kezdtem hallgatni. Addig bele temetkeztem az oldscool-ba, tehát a kezdetekbe. Még most is az oldscool-t tartom a legjobbnak, de nyitott vagyok a friss muzsikákra is. Szal éljen a zene mindörökké bennünk, bennetek! Hakkkkke!

Simulacrum 2008.02.09. 09:01:41

"nagyon könnyűs és örömmel teli." :-)

Cici 2008.03.24. 22:32:13

Hola! Először is miért van az, hogy ha valkitől RAVE zenét kérek, telepakol HARDCORE-ral? Nem mondom, ott is van Happy, de mégsem az az igazi dallmost energiát sugárzó zene, amit pl én szeretek. Szinte esélytelen mostanában valami jó kis ravermaifter szerű válogatáshoz jutni, pedig mit adnék érte. Hogy túl gyors? Vannak azért mostanában hasonló gyors kissebségi zenék "Nótár Mary" vagy hogy hívják... Én meglepődtem ,mikor vaki ilyet hallgatott. 160 BPM minimum.. Na mindegy, zsóval elfér a sebesség. És tudjátok, mikor a kocsiban megszólel egy ilyen remekmű és vidámságot, energiát sugároz a szívedbe.. Hát a sok R&B-s csak álmodozhat erről az érzésről...

Ha valakinek vannak ilyen régebbi zenéi (a kezdetektől) az ha tud keressen meg a sonicjr@gmail.com címen.

Hallgassátok meg! :Nostrum - Blow Back
És azt mondom

RAVE FOREWER
süti beállítások módosítása